werk
Passief Inkomen met Video

Passief Inkomen zijn die inkomsten waar je betrekkelijk weinig voor hoeft te doen of slechts eenmalig voor hoeft te werken, leer ik bij Open Circles Academy. Het zijn mogelijkheden om jouw kennis, dienst of product op een andere manier te presenteren of te verspreiden, die vervolgens geld opleveren.

Denk bijvoorbeeld aan royalty’s van een boek, CD of script. Denk aan licenties, patenten en andere vormen van copyright. De afbeeldingen van Mickey Mouse hebben miljoenen opgeleverd. Denk ook aan websites met een membership of waar zoveel mensen op klikken dat de inkomsten vanuit Google toestromen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, waarvoor ik je wil doorverwijzen naar de training passive-income van Open Circles Academy, maar met dit blog wil ik mij beperken tot die podia waarvoor je video kunt inzetten.

De allergrootste hit op het internet is natuurlijk YouTube, dat een platform biedt voor miljoenen videofilms. Het is door 3 medewerkers van PayPal opgericht op 15 februari 2005. Het bedrijf werd bestuurd vanuit een garage in San Mateo. Aanvankelijk ging het langzaam en pas een half jaar later kreeg het zijn vorm. Maar toen kwam alles in een stroomversnelling en won het al snel aan populariteit. Binnen een jaar stond het in de top 10 van meest bezochte websites. Eind 2009 werd YouTube gekozen tot website van het decennium en liet Google, Wikipedia en Facebook toen ver achter zich. Op 14 november 2006 werd YouTube overgenomen door Google voor een bedrag van 1,65 miljard dollar. (bron: Wikipedia)

Het is interessant om te kijken of video jouw business aan een passief inkomen kan helpen. Heb jij jouw klanten iets te leren wat je met video goed kunt overbrengen? Denk bijvoorbeeld aan fysieke oefeningen, die je thuis kunt meedoen vanuit een bepaalde bewegingsleer; yoga, sport, dans, tantra, tai chi . Denkbaar zijn ook videocursussen voor creatieve vakken of op technisch gebied. Muzieklessen kunnen gegeven worden of een cursus visagie. Eindeloze mogelijkheden die jij kunt aanvullen vanuit jouw discipline. Start een abonnementservice per e-mail of met een login naar een (deel van) je website. Heb jij nog een idee wat je met video kan doen m.b.t. een passief inkomen? Ik hoor het graag van je!

Maureen Birney
maureen@zieworks.nl

Advertenties